miercuri, 20 aprilie 2016

LEACURI - Aloe vera ( Aloe Barbadensis Miller ) - partea II

Aloe vera ( Aloe Barbadensis Miller )

Cand se incepe un tratament cu aloe se va tine seama si de dieta. Se va manca cat mai natural si se vor exclude din alimentatie ouale si lactatele. Pentru o buna detoxifiere a organismului se vor bea multe lichide: apa de izvor, apa plata, ceai de plante.

Pentru ca tratamentul sa aiba efectul scontat e indicat sa nu dureze mai putin de 1 luna. Curele se tin intre 1-3 luni, se face o pauza de 1 luna dupa care se reia din nou tratamentul.

Consumul de suc de aloe vera in mod regulat ofera organismului aprovizionarea cu antioxidanti intarind sistemul imunitar, creste nivelul de energie si mentine o greutate corporala sanatoasa.

Clatirea gurii cu suc proaspat stors de aloe vera ajuta la vindecarea gingiilor sangerande, a aftelor bucale si a ulceratiilor.

Pentru a avea dinti puternici si sanatosi puneti pe o periuta de dinti o bucatica de frunza zdrobita in mojar si periati dintii cu ea o data pe zi.

Incercati sa o consumati cat mai natural, cu leacuri si retete preparate in casa. Pastilele, gelurile, cremele, sucurile din comert nu sunt 100 % naturale. Chiar daca sunt recomandate ca fiind naturale cantitatea de substanta ( in acest caz aloe ) este foarte mica, restul fiind substante de umplutura care nu ajuta cu nimic organismul.


Alifie din aloe - reteta din batrani

ALIFIE DIN ALOE (RETETA DIN BATRANI)

5 grame Sabur* , sau 40 ml de suc ​​proaspăt de aloe, 20 ml de apa de trandafir sau infuzie de petale de trandafir, 1 lingurita de miere, 100 de grame grăsime de porc proaspătă.

Sucul de aloe si apa de trandafiri se amestecă cu mierea până la omogenizare si se  pune pe baie de apă. După încălzire, se adaugă treptat untura, amestecand constant.

Cand toate ingredientele sau omogenizat se toarna alifia rezultata intr-un recipient de sticla curat si dezinfectat. Se pastreaza la frigider timp de o luna, aloe isi pierde in timp calitatile si nu mai este eficienta.

Recomandari: foarte buna pentru un ten deshidratat, ten patat, acnee, riduri etc. Aplicati alifia pe fata in strat subtire o data pe zi, de preferat seara la culcare. Masati usor pana intra in piele.

Este de ajutor si in caz de zgarieturi, rani, intepaturi de insecte, cicatrici. Se zice ca aplicata pe negi acestia se usuca si cad.

Pentru acnee se face urmatorul tratament: se aplica alifia ca o masca in strat mai gros, pe toata fata, in afara de zona ochilor se acopera cu tifoane sterile. Lasam sa actioneze timp de 15 minute dupa care fata se curata cu o discheta demachianta si se clateste usor cu apa calda.

*Sabur este un produs obtinut prin prelucrarea sucului de aloe. Se iau frunzele se preseaza pana iese tot sucul din ele si se pun intr-un vas pe foc rapid. Se lasa pana se evapora lichidul si ajunge de o consistenta siropoasa, brun-rosiatic la culoare.

Pentru rezultate mai bune lichidul rezultat prin presarea frunzelor se pune la soare, unde se produce evaporarea lichidului iar aloina se cristalizeaza.


Tinctura de aloe

TINCTURA DE ALOE

- se ia o frunză de aloe cu o maturitate de minim 3-4 ani si se taie în bucatele. Se  lasa la macerat in 200 ml alcool de 40 grade timp de doua saptamani, apoi se strecoara si se pune in recipiente inchise la culoare. Se administreaza o lingurita de tinctura diluata intr-un pahar cu apa, de trei ori pe zi.

Recomandari: scleroza multipla, colita intestinala, cefalee, crampe musculare si constipatie cronica.


TINCTURA DE ALOE CU VIN ROSU

- 350 g de frunze zdrobite de aloe, 100 g alcool de 40 grade și 750 de grame de vin roșu de tara, se pun într-un vas de sticlă sau email si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se recomanda pastrarea într-un loc răcoros la întuneric. Adulții vor lua 1-2 linguri cu 20 de minute înainte de masă, copiii peste cinci ani  1 lingurita.

Recomandari: boli pulmonare, răceli, bronșită, gripa, anghina pectorala, colita, orice afectiune a ficatului, tromboflebita, astm, alergii, infectii cronice ale pielii, paralizii, reumatism, astenie nervoasa, alcoolism, inflamatii.


Suc de aloe

SUC PROASPAT DE ALOE

- se iau două frunze de aloe si se taie pe lungime. Cu o lingurita se rade gelul de pe interiorul frunzelor  ca in poza alaturata, apoi se piseaza intr-un mojar.

Sucul obtinut se pastreaza intr-un recipient inchis la culoare, inchis ermetic. Se bea cate o lingura de suc inaintea meselor principale. Tratamentul dureaza in functie de afectiune intre 7 - 30 zile.

 Recomandari: astm bronsic, anemie, artrite, artroze, afectiuni ale prostatei, combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei si radioterapiei si pancreatita cronica.

Prin aplicarea gelului de aloe vera proaspat pe fata, va puteti bucura de o piele hidratata si stralucitoare.


Cataplasme aloe

CATAPLASME

- se zdrobeste in mojar o frunza de aloe si se aplica direct pe locul afectat. Deasupra asezam o bucata de tifon steril si un bandaj de bumbac.

Se lasa sa actioneze minim 20 minute.

Recomandari: ajuta la vindecarea si cicatrizarea ranilor, zgarieturilor, a intepaturilor de insecte, eruptiilor cutanate, in foliculite, zona zoster, psoriazis, keratroza.


ELIXIR DIN ALOE

Aceasta reteta se face cu frunze de Aloe vera ( Aloe Barbadensis Miller ), sau cu Aloe Arborescens in functie de boala de care suferiti

- se iau aproximativ 500 grame de frunze proaspete de aloe si se mixeaza intr-un blender pana cand devin o pasta. Se toarna intr-un borcan de sticla pasta rezultata si se acopera cu 500 grame de miere de albine. Se amesteca bine dupa care adaugam 50 ml alcool de 40 grade,whisky sau rom alb. Se lasa la intuneric o saptamana dupa care se incepe tratamentul.

Tratament: se ia cate o lingurita de amestec de trei ori pe zi cu 1-2 ore inainte de masa. Cura se tine de la 1 luna pana la 3 luni in functie de afectiune.

Recomandari aloe vera: este un puternic detoxifiant, prevenind infecţia şi răspândirea celulelor bolnave. Cu efecte benefice in: ulcer, gripa, anghina, cefalee, afectiuni dentare, eczeme, mastoidita, astm, reumatism, scleroza, alcoolism, astenie nervoasa.

Recomandari aloe arborescens:  cancerul de piele, leucemie, cancerul de gat, de san, cancerul la ficat, la intestin, cancerul ovarian, cancerul la plamani (acesta are nevoie de un tratament mai indelungat pentru a se vindeca), limfom (acesta a cedat cel mai greu la tratament), cancer anal, cancer la prostata.
ALOE SI MIEZ DE NUCA

- 500 grame frunze de aloe și 500 g de miez de nuca se dau prin mașina de tocat, se amesteca cu  1,5  cani de miere. Se lasa sa stea intr-un loc cald la întuneric timp de trei zile. Se ia cate o lingura de trei ori pe zi, după mesele principale.

Recomandari: cresterea imunitatii.

ALOE, UNT DE TARA, CACAO SI MIERE

- 3 linguri de suc ​​de aloe, 100 g unt de tara, 5 linguri de cacao si o cescuta mica de miere se amesteca bine. O lingura din acest amestec se pune int-o cana de lapte cald ( 200 ml ) și bea cu inchitituri mici.

Recomandari: cresterea imunitatii, raceala usoara.


PRECAUTII SI INDICATII DE FOLOSIRE A PLANTEI ALOE

Atentionari: In caz de supradoza apar scaune diareice sanguinolente și afectare a functiei renale cu leziuni la nivelul rinichilor. In unele cazuri poate duce chiar la moarte.

- Poate poate provoca coloci abdominale,

- Femeile insarcinate sa evite aloe administrata intern, poate provoca avort.

- Nu se va folosi pe cale orala in caz de obstructie intestinala si apendicita, iar cei ce au diabet sau hipoglicemie sa intrebe medicul specialist daca le este permis consumul de aloe vera.

- Cei ce fac tratament medicamentos sa consulte medicul inainte de a incepe o cura cu aloe. Poate provoca interactiuni severe.

- Pentru copii sub 12 ani trebuie consultat un medic.

Utilizarea plantei: pentru un bun tratament nu se va utiliza decat specia de aloe specificata in preparat. Exista mai multe specii de aloe si nu toate sunt folositoare pentru aceeasi afectiune.

Planta din care facem preparatul trebuie sa fie matura, intre 3 - 5 ani, iar frunzele folosite sunt cele de la baza care sunt bine dezvoltate, carnoase si varful lor sa fie putin uscat. Asta inseamna ca au ajuns la maturitate deplina. Frunza matura ar trebuie sa aiba minim 15 cm pentru a fi utilizata.

Frunzele taiate, se folosesc imediat pentru ca isi pierd din principiile active daca sunt lasate mai mult de 2-3 ore.

RETETE DE LA CITITORI

  • Daria I. - M-am vindecat de ulcer stomacal cu urmatoarea reteta:
100 grame suc de aloe, 100 de grame de miere si 200 de grame de unt. Se topește untul, se adaugă mierea și apoi se amestecă cu sucul de aloe. Se ia de 3 ori pe zi, cate o linguriță cuu o jumătate de oră înainte de mese. Tratamentul se face pana la disparitia simptomelor.

  • Vladimir - Am avut probleme cu caderea parului si matreata dar am scapat cu:
frunze de aloe zdrobite peste care am turnat alcool de 40 grade ( in proportie de 4:1 ). Frectii pe scalp zilnic timp de 2 luni.

  • Maria S. - Am avut mari probleme cu cosurile, dar m-am vindecat.
Am folosit aloe in felul urmator. Sucul proaspat stors prin presare l-am pus in tavite pentru cuburi de gheata la congelator. In fiecare zi ma frecam cu un cub pe fata curatata in prealabil cu apa filtrata, timp de 5 minute. Se spala fata cu putina apa calda si se unge cu ulei de cocos.
In 2 saptamani  nu am mai avut nimic, dupa o luna de zile au disparut si cicatricile vinete ramase de la cosuri.

  • Iuliana - Dupa nastere, aproape am chelit.
Am reusit sa-mi recapat podoaba capilara frecand scalpul in fiecare dimineata cu frunza proaspata de aloe. Nu miroase si nu ramane parul incarcat. E cel mai bun si mai comod tratament.


Astept in continuare retetele dvs. Le puteti publica direct pe blog sau sa mi le trimiteti pe e-mail.

Mod de preparare a gelului de aloe vera


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TOP Saptamanal din cele mai citite articole

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...