duminică, 10 octombrie 2010

TRATAMENTE NATURISTE PENTRU DEGETE AMORTITE

Inainte de a aplica tratamentele naturiste trebuie sa stii cauzele care au putut provoca amortirea mainilor si a picioarelor:


Fumatul, hernia, scleroza multipla sau o suferinta neurologica, hipertensiunea arteriala, diabet zaharat, colesterol crescut, atac de panica, intinderea sau presarea unui nerv, accident vascular cerebral.

Reactii adverse de la un medicament - Astfel de simptome pot fi produse de fluor, anestezice, niacina,oxid nitros, medicamentul taxol si vitamina B6.

Ocluzionarea unui vas - ca urmarea a migrarii unui cheag de sange sau existenta unei dilatari (anevrism) arteriale localizata cel mai frecvent la nivelul aortei .

Claudicatia - adica durerea provocata de ingustarea arterelor, trebuie deosebita de cea produsa de boli ale venelor, nervilor, articulatiilor sau muschilor.

Uneori ea nu este tipica, putand fi resimtita ca senzatie de furnicatura, amorteala sau de raceala, motiv pentru care, cel mai bine te prezinti la medic care prin manevre simple ca observarea aspectului tegumentelor, palparea pulsurilor, auscultarea arterelor si determinarea tensiunii arteriale atat la maini cat si la picioare poate sa-ti spuna daca suferi de arteriopatie.

Aceasta afectiune poate evolua mult timp fara simptome mai ales la pacientii sedentari, motiv pentru care este obligatorie evaluarea de rutina a tuturor persoanelor peste 50 ani cu factori de risc pentru ateroscleroza si a celor peste 70 ani indifferent de existenta factorilor de risc sau simptomatologiei.

SINDROMUL DE CANAL CARPIAN - amorteli, furnicaturi sau dureri in degete, mana sau articulatia pumnului. Durerile pot iradia in degete de la nivelul articulatiei pumnului . Acest sindrom poate fi cauzat de solicitarea repetitiva a articulatiei.

Pauzele regulate intre solicitari si rotirile blande ale mainii ajuta la prevenirea acestei afectiuni. Pentru simptome de o intensitate usoara punerea articulatiei in gips ar putea ajuta.Problema poate fi rezolvata si chirurgical cu rezultate foarte bune pe termen lung.

SINDROM RAYNAUD - amorteli si coloratia vinetie a unuia sau mai multor degete de la maini sau picioare,declansate in special la expunerea la frig. Amortelile pot fi diminuate prin incalzire sau frectionare, trecand in mod normal de la sine fara consecinte semnificative.

Toxicitatea mediului inconjurator - persoane care lucreaza in industria chimica si de ingrasaminte,manipulatorii de pesticide, locuitorii din vecinatatea platformelor industriale etc.




TRATAMENTE NATURISTE

Dezintoxicant si antitoxic - beti zilnic 2 litri de apa in care ati adaugat zeama de la 2-3 lamai, apoi realizati si un masaj al degetelor cu otet de mere in care ati adaugat un varf de cutit de cimbrisor.

Detoxifiant - ceaiul verde este un aliment natural cu multe rezultate promitatoare in lupta impotriva anumitor maladii si afectiuni. Se bea zilnic Ceai Verde indulcit cu miere de salcam, cate 3 cani / zi inainte de masa si ulei de catina alba 1- 2 lingurite / zi.

Beti apa simpla sau sucuri naturale, excludeti bauturile indulcite, carbogazoase din comert. Este indicat si un masaj al degetelor cu unguient preparat in casa de galbenele.


Amortire cauzata de pozitia incorecta a spatelui si a coatelor - Laptisor de matca liofilizat luat dimineata cu 30 minute inainte de masa, ajuta foarte mult in boli de uzura generala: artrism, guta, aortita si multe altele.

- Polen - 2 lingurite pe zi , se mesteca pana devine o pasta apoi se inghite. Ajuta in tulburari circulatorii: flebite, varice, fragilitate a vaselor capilare, ateroscleroza etc.

- Miere si propolis ( amestec ) - 1 lingurita pe zi, actine asupra permeabilitatii si fragilitatii vaselor de sange (le conserva integritatea), efectul vasodilatator si hipotensiv etc.

Sindromul Raynaud - sconsuma timp de o luna un ceai din salvie, trei frati patati, urzica, matase de porumb, sunatoare, galbenele. Plantele se amesteca in cantitati egale si se face infuzie cu cate 1 lingurita de amestec la o cana de apa, timp de doua trei minute.

In paralel se foloseste o crema din galbenele si patlagina, aplicata local pe zonele afectate. Formula de ceai nu trebuie urmata mai mult de 4 ori pe an (o luna in fiecare sezon).

Nu permite ca mainile si picioarele tale sa devina reci. Pastreaza-ti corpul cald si uscat si foloseste manusile daca iesi in frig sau daca manuiesti gheata sau alimente inghetate. Limiteaza consumul de cafeina.

Sindromul de canal carpian - taiati nervura unei frunze de varza de culoare verde-inchis, incalziti-o in cuptorul cu microunde pana devine moale si infasurati cu ea incheietura, fixand-o cu un bandaj. In cazurile cronice, alungati durerea: reglati un uscator de par la puterea minima si tineti-1 spre antebrat si mana, la o distanta la care simtiti aerul cald, de doua ori pe zi, cate doua minute.

Acest remediu se aplica doar in cazurile cronice. Aveti grija sa nu va ardeti.

Cand simtiti furnicaturi, rotiti-va incheietura mainii timp de un minut. Daca vi se umfla incheietura, tineti pe ea o punga cu gheata sau o punga cu mazare inghetata, infasurata intr-un servet, de trei-patru ori pe zi, cate 15-20 de minute.

Nu va infasurati mana intr-o compresa calda, deoarece ea nu face decat sa amplifice umflatura. Cand sunteti culcat, puneti-va perne sub brate, pentru a ameliora durerea.

Daca lucrati frecvent la calculator, degetele trebuie sa fie mai jos decat incheietura mainii. Tineti incheieturile drepte, nu le indoiti, si atingeti tastatura delicat.

Nu lucrati multa vreme fara pauza. Cand va odihniti, tineti palmele in sus sau stati cu coatele sprijinite de birou. Purtati atele cand lucrati cu mainile mai multa vreme.

Nu consumati multa sare, deoarece stimuleaza retentia apei si favorizeaza umflarea. Consumati alimente ce contin vitamina B (cu precadere B6). Cele mai bogate alimente in vitamina B6 sunt avocado, varza, nuci, arahide, banane, cereale si drojdie de bere.

 Evitati mancarurile ce contin tartrazina, substanta ce afecteaza gradul de absorbtie al vitaminei B6 in organism.

Revulsiv si vasodilatator local -  faina de mustar negru sub forma de cataplasme aplicate timp limitat, 30-40 minute. Terciul obtinut prin amestecarea fainei de mustar cu apa calduta se aplica pe zonele afectate (o aplicatie zilnica), dupa ce in prealabil se realizeaza o irigare locala cu o pelicula de ulei (floarea-soarelui, masline) sau vaselina.

Totodata se trece la un regim alimentar fara carne, zahar si alcool, dar cu un consum sporit de usturoi, ceapa, patrunjel, sirop de afine, fragi, coacaze, suc de lamaie, portocale si rosii.

Deficiente circulatorii si deteriorarea circulatiei periferice - Ginkgo biloba cu actiune neuroprotectoare, are efecte deosebite in tratamentul claudicatiei intermitente, sindromului Raynaud si bolii Croq, dar si in combaterea sindromului vertiginos, acufenelor, insuficientei cerebrale sau in stadiile incipiente ale maladiei Alzheimer.

Doza de administrare este de 120-240 mg extract uscat in forme farmaceutice standardizate, lichide sau solide, de 2-3 ori pe zi, inainte de mese.

Sa se bea zilnic multe lichide (2 1 apa plata, ceai - mai ales de paducel, supe etc), sa se consume mere, care contin pectina (scade colesterolul si stimuleaza circulatia sangelui), sa se faca plimbare si gimnastica si sa se consume alimente care contin potasiu si magneziu.

Imbunatatirea circulatiei periferice - se fac cataplasme cu malai si hrean ras (cantitate dubla de malai fata de hrean) amestecate bine si puse cu ajutorul unei folii de plastic pe picior. Apoi se pun sosete. Se tine toata noaptea.

Compozitia se poate refolosi timp de o saptamana, daca este pastrata la rece. Se face apoi pauza 3 zile. Pentru a imbunatati circulatia sunt suficiente 3 nopti de tratament.




Antispasmodice pentru sistemul circulator - mesteacan, paducel, rozmarin, talpa-gastei, vasc, zmeur. Se bea alternativ ceai din urmatoarele amestecuri de plante : prima saptamana: paducel + rozmarin + fenicul + valeriana; a doua saptamana: pelin 10 g + traista-ciobanului 40 g + tintaura 10 g + coada-soricelului 20 g + papadie 10 g. Se bea 1 cana din infuzie (1 lingurita amestec/cana).

Infuzie din urmatorul amestec: 10 g anason, 10 g coada-calului, 10 g troscot, 10 g cimbru, 10 g sunatoare, 10 g vasc. Se pune o lingurita cu varf la o ceasca de apa clocotita. Se indulceste cu miere. Se beau 2 cesti ceai/zi.

Extern - frectii cu 1 lingura  tinctura arnica la un pahar de apa.


16 comentarii:

  1. de vreo patru zile imi simt degetul mic si cel inelar de la mana stanga cu tot cu jumate de palma amortite din senin si nu stiu care este cauza.prima oara am zis ca am tinut mana intr-o pozitie incorecta dar aceasta problema pe care o am persista fara sa-si revina.daca poate cineva sa ma ajute cu vreun sfat,tratament,orice ii multumesc.la calculator stau mai rar deci nu cred ca ar fi asta problema dupa cum am observat la ceilalti care au mai scris la dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu la fel vreau raspuns?

    RăspundețiȘtergere
  3. eu m-am lovit si,prin urmare,degetul aratator mi s-a umflat,invinetit pe partea dorsala si ma doare,ce as putea folosi? :o

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unguent cu arnica

      Ștergere
    2. Va rog din suflet, ce pot sa fac, ma dor degetele de la miini ingrozitor de tare; in urma cu 5 luni am fost operata de cancer ovarian in stadiu trei cu multiple metastaze, ficat, pancrias, stomac dar ma=m vindecat cu miere si ghimbir; dar de o luna de zile ma dor foarte tare degetele de la miini in special seara si dimineata sint unflate si ma dor; am consumat foarte mult ghimbir si miere pentru a ma vindeca de cancer cam 20 de kg; de ghimbir si cam tot atitea kg; de miere , consum si la ora actuala; sa am aceste dureri di cauza ghimbirului si al mierei? acest remediu nu pot sa=l abandonez avind in vedere ca am avut o tumora maligna de 7 kg; iar doctorul care ma operat mi=a spus ca^poate recidiva, si de aceia iau in continuare acest remediu miere si ghimbir ; eu nu mai stiu sa intru pe acest site si daca doreste cineva sa ma ajute cu un sfat las ruga sa ma contacteze pe pagina mea de fb; in privat ;Georgeta Samson

      Ștergere
    3. https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2016/11/13/omul-minune-crudivor-cu-o-experienta-de-40-de-ani/

      Ștergere
  4. Buna ziua,fetita mea de 6 ani imi spune mereu dimineata inainte de trezire ca nu se poate scula din pat ca isi simte puicioarele si mainile amortite ce poate sa aiba va rog sa imi raspundeti va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua! Eu am Sindromul de Canal Carpian si mi sa spus ca trebuie sa ma operez la ambele maini, si as vrea sa stiu daca exista un remediu ca sa nu ajung la operatie si poate un tratament. Multumesc si as dori un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  6. AM DURERI FOARE, TARI ZILNICE SI, MAM, OBISNUIT ,CU ELE. DACA, STAU IN, PAT TOT AM DURERI DACA, MA SCOL SI, FAC MISCARRI, VREU, DIMINEATA, SA MA IMBRAC, SA TRAG PANTALONI SI, NU POT. SA RIDIC PICIORUL STING, FOARTE GREU CU DREPT,UL NU MA LAUD CA SI, DRPTUL, MA DOARE IN ,RG PE STRADA DACA MERG 30 DE METRI TREBUIE SA MA OPRESC CA MA IA DUREREA IN, BRATUL STRING SI, MA DOARE SPATELE CA IMI VINE SA STIG, DACE SAFAC, CUI SAI, SPUN SI, UTE, CA TRAIESC, ASA DE ANI DE ZILE. SI, ACUMA ANUL TRECUT AM FOST LA O DOCTORITA, SI, AM PLATIT, 70 DE LEI SI, IA MIA DAT MEDICAMENTE DE 5 LEI KETONAL, PE 5 ZILE O CHEAMA,Dr POBIRICI.DE CARICI CA SUNTEM SARACI, LUMI SI, UITE ASA IMI, TRAG VIATA DE ZI CU ZI NUMAI CU DURERI COLOLALE, NU MAIS, TIU, CE SA FAC UNDE SA MA DU VORBESC CU DUMNEZEU SI, IL, ROG SA MAI DIMINUIEZE, DI ELE ,DAR VAD CA TOT ASA ASTAI, VIATA ASTA PE ACEST PAMINT, DE FASOLE VERDE SI, ALTE CRUDITATI, CA NU AVEM BANI CA SA NE LUAM MEDICAMENTE CAR,E CEL PUTIN SA AMELIORZE, DURERILE SI, PE VIITOR PINA, PLECAM DE AICI TOT ASA VOM SUFERI? EU NU MAI STIU, CE SA ZIC? ASTA ESTE NOAPTE BUNA SI, FAR, DURERI DOAMNE AJUTA !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am sindromul tunelul carpian la amundoua mainile este bine sa ma operez sau este alta solutie ..de 6 ani am seara manusi care le port dar nu ma mai ajuta ..va multumesc ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt de curând operata și mă confrunt cu amețite degetelor picior stg mai ales când fac baie. Parcă sunt curentată. Mi-e frica sa mai fac baie.
    Ce se întâmplă ?

    RăspundețiȘtergere
  9. În timpul somnului îmi amortesc 3 degete la mana dreapta??

    RăspundețiȘtergere

TOP Saptamanal din cele mai citite articole

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...