duminică, 27 martie 2016

Crema de zi cu ulei de catina si coenzima Q10


O crema fina pentru fata si contur ochi, ce intra rapid in piele fara sa lase urme grase.

Poate fi folosita  pentru ten normal dar poate fi usor adaptata si pentru un ten uscat sau gras. ( exemplu de retete gasiti mai jos in pagina ).

Crema poate fi folosita fara sa dauneze tenului si inainte de 30 de ani, insa nu este necesara decat dupa 35-40 de ani, cand cantitatea de coenzima Q10 produsa de organism incepe sa scada.

Aplicarea zilnica a unui produs cosmetic ce conține coenzima Q10 permite reducerea profunzimii ridurilor ( reduce ridurile fine ), imbunatateste aspectul pielii (o netezeste si o vitalizeaza ), limitează procesele oxidative cutanate.

Coenzima Q10  produce energie la nivelul celulelor si diminueaza efectele radicalilor liberi prevenind imbatranirea pielii si aparitia ridurilor, protejeaza pielea de efectele daunatoare ale razelor UV asupra celulelor epiteliale.


Coenzima Q10 este un activ puternic antioxidant, recunoscut pentru protecţia deosebită pe care o conferă pielii împotriva îmbătrânirii premature. Favorizează sinteza de colagen și elastină, contribuie la reducerea profunzimii ridurilor.

Uleiul de catina contine omega 3, 6 si 9, tocoferoli si tocotrienoli (componenta vitaminei E). Aceste ingrediente au proprietati antioxidante care au ca efect regenerarea pielii. Trateaza afectiuni ale pielii precum: dermatite, psoriazis sau eczeme iar pielea ta isi va recupera elasticitatea si va fi mai catifelata si mai sanatoasa. 

Mentine tesuturile pielii in perfecta stare, le hidrateaza, le repara si le protejeaza.
Uleiul de catina este ideal pentru a proteja epiderma de vant, frig sau de expunerea solara. 


Apa de trandafiri are efect astringent și revigorant asupra tenului, eficienta  împotriva efectelor îmbătrânirii cutanate, dă finețe pielii și atenuează roșeața, potrivită pentru toate tipurile de piele, hidratantă şi antiage.



Ingrediente folosite : 

Faza I

3 grame - emulsifiant Olliva

Uleiuri
3 grame - ulei de catina
6 grame - ulei de cocos
1 gram - ulei de zmeura

Faza II

35,5 grame - apa de trandafiri

Faza III

5 picaturi - Vitamina E
5 picaturi - benzoin
30 picaturi - coenzima Q10
10 picaturi conservant vegetal ( Fragard )

Preparare :

În 2 pahare termorezistente ( eu am folosit pahare din arcopal ) se pun separat, ingredientele din faza I si II. Cele două faze se pun la căldură pe baie de apă, se încălzesc până la 70°C, amestecand in fiecare pahar (mai ales faza I), după care se îndepărtează de la căldură.
Odată îndepărtate paharele din baia de apă, se adaugă dintr-o mişcare lentă faza II peste faza I ( in acelasi timp mixand in faza I ) şi se amestecă energic 1 minut. Amestecarea se poate continua manual 2-5 minute.
Se va accelera răcirea, punand paharul cu compoziţia intr- un vas cu apă rece fără a întrerupe omogenizarea, şi se amestecă în continuare până la îngroşare şi stabilizare.
La compoziţia răcită până la temperatura mâinii se vor adăuga ingredientele din faza III cu amestecare după fiecare. 
 Conservantul se va pune doar la final in crema si se omogenizează temeinic pentru o dispersarea uniformă.
Compoziţia se transferă într-un borcanel mic de preferat din sticla sau un recipient cosmetic special ( ca cel din poza ).

Valabilitate: 3 luni pastrata in loc racoros si in conditii optime de igiena. Nu se baga in recipientul cu crema degete ude sau nespalate. Intr-o baie racoroasa rezista foarte bine, dar daca e prea cald atunci o puteti tine la frigider.

Daca aveti tenul foarte uscat inlocuiti uleiul de cocos cu ulei de argan sau de masline ( grad cosmetic). Daca aveti tenul gras atunci folositi ulei de jojoba sau de migdale.

Exemple:

Ten uscat

Uleiuri
3 grame - ulei de catina
6 grame - ulei de argan sau masline
1 gram - ulei de cocos

Ten gras

Uleiuri
3 grame - ulei de canepa sau migdale
6 grame - ulei de jojoba
1 gram - ulei de catina

Ten acneic, problematic care se irita usor

Uleiuri
3 grame - ulei de catina
6 grame - ulei de coacaze negre
1 gram - ulei de germeni de grau sau borago






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TOP Saptamanal din cele mai citite articole

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...